logo
Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
  Hodri Meydan Forum > Diğer > Antalyamız ve Diğer Kulüpler > Antalyaspor > Gülhan Baskandan Çok Güzel Bir Yazı

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gülhan Baskandan Çok Güzel Bir Yazı  (Okunma Sayısı 760 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Eylül 2009, 16:23:06
Eray Akkuş
Hodri Meydan

Çevrimdışı Çevrimdışı

qR€€NHoLiqaNs

« : 17 Eylül 2009, 16:23:06 »

GEÇEN GÜN ANTALYALI KARDEŞLERİMİZİN SİTESİNDE BU YAZIYLA KARSILASTIM VE YAZIYI SONUNA KADAR OKUYUNCA GERCEKTEN GÜZEL SÖZLER SARFEDEREK YAZMIŞ BU YAZIYI AĞABEYİMİZ...SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

GÜLHAN BAŞKANDAN

Selam ağabeylerim ,arkadaşlarım ve kardeşlerim... Bu yazımı beni tanıyan ve tanımayan herkesin okumasını rica ediyorum. Dün gece kafamı yastığa koyduğumda şöyle bir eski günler geldi;  ağabeylerimle olan ilişkilerim ve arkadaşlarımla olan ilişkilerim düşündüm Ve şu sonuca vardım ki onlarla iyisiyle tatlısıyla benim için çok güzel günlerdi. Antalyaspor'la tanıdım hepsini ,ismen belki buraya hepsini yazsam; inanın ki sayfalar yetmez ,ama yine de benim için değerli olan ve hala diyalog içinde olduğum insanların bazılarını yazacağım.

Ama yazmadan önce bu insanlarla birlikte yaşadığım acı ve tatlı olan şeylerden biraz bahsetmek istiyorum. Ben demek burada yanlış olur biz demek istiyorum artık çünkü biz bir guruptuk. Ta ki çoğu arkadaşımız ve abilerimiz evlenip barklanıp iş güç kurup hayatın karmaşası dolayısıyla gruptan kopana kadar...Şöyle bir geçmişe dönelim; önce iç saha maçlarından bahsetmek istiyorum .Antalya'ya gelen taraftar gurupları inanın ki hiç rahat değillerdi, dışarıda ve stadyumda inanılmaz güzel baskı vardı. Takımı çok güzel motive edebiliyorduk. Herkes maçtan birgün önce lokalde sabahlıyordu, burada 10-20 kişiden bahsetmiyorum; 100'lerce 200'lerce insandan bahsediyorum: Sabahlara kadar içilir marşlar söylenirdi , besteler yapılırdı , koyu  sohbetler edilirdi. Uykusu gelen masaların üstünde yatardı ; masalarda yer kalmayınca masa örtüleri yerlere serilirdi yerde herkes ana bacı kardeş gibi bir birlerine sırt verip yatardı. Maç saatine doğruda hep birlikte stadyuma yürünürdü,  marşlarla kolkola yürüyen insanların coşkusunu kelimelerle burada anlatamam. Bunlar hoş şeylerdi benim için.

Bir de benim içimi burkan konulara değinmek istiyorum; Abilerim, arkadaşlarım ve kardeşim gibi gördüğüm dostlarım. Biz antalyaspor’u gerçekten sevenler gruptuk, efsane 07 Gençlik'tik. Yağmurda, çamurda kilometreler gözetmeksizin, Antalyaspor’un peşinden evimizden barkımızdan, yeri geldi sevdiğimizden kopmadık mı, yollara düşmedik mi? Yollarda bir tas çorbayı 3 kişi 5 kişi içmedik mi? Yeri geldi sırt sırta verip vurulmadık m, dayak yemedik mi? Ama yine de davamızdan vazgeçmedik; çünkü Antalya sevgisi vardı kalbizde... Hep varolacak bunu biliyorum ve hissediyorum. Kapalıya geçen açığa geçen ağabeylerim ve arkadaşlarım neden hepinizin mazereti var? Biz evlendik çoluk çocuk var artık trübün falan koşturamayız dediniz... Kombine alıp antalyaspor’u artık buradan takip edeceğim mantığıyla yürüdünüz gittiniz bu trübünlerden; ama unutmayın antalyaspor’u sadece kombine almakla destekleyemezsiniz... 90 dakika o Antalyaspor’a olan aşkınızı yüreğinizi ve sesinizi vermeniz gerekiyor.

Bir abi olarak yeni gelen nesillere trübünlerde olup arkadaşlığın dostluğun antalyaspor’luluğun nasıl olduğunu anlatmanız lazımdı. Ankara’ya İstanbul’a Sakarya’ya Denizli’ye Eskişehir’e Bursa'ya  Sivas'a Adana'ya Antep'e gittiğimizde doğal olarak bizleri 40 yaşında 50 yaşında o tribünlerin duayenleri adamlar karşılıyor, sohbetler  ediliyor şu ağabeyniz nerede bu ağabeyiniz nerede diye sorular yöneltiyorlar... Ama gelin görün ki ağabeylerimizi daha bizim tribünümüzdeki genç arkadaşlar tanımıyor ki .Ama ben yanımdaki arkadaşlarıma ve kardeşlerime her büyüğümü elimden geldiğince anlatıyorum; beraber geçen günleri, yapılan icraatları vs. . Trübünlere girdiğimizde hepsi kol kolalar yan yanalar birlik var. Peki onların çocukları yok mu, onlar evli değiller mi ,onlar neden hala kardeşlerinin yanında neden onlar kopmamış kardeşlerinden; düşündükçe üzülüyorum.

Atilla Ekmen; Eskişehir maçında tek başınaydı... Ve bizlerleydi... Diğer ağabeyler nerede peki ? Atilla abiye gel bağır mı dendi , hayır; peki diğer ağabeylerimiz açıktayken adopendeyken herkes gruplara bölünmeden önce neden kapalıya geçtiler neden başımızda kalmadılar buradan onlara soruyorum? Kanatlı, Hakan Has, Bankacı Ali, Tamirci Ali, Ayı Kasım, Ciger, İlke. Camız, Okay, Adidas Bülent, İsa Bal ve adını sayamadığım birçok arkadaşım sizde mi bu trünlere ağabeylik yapmayacaksınız?

Kapalıda açıkta olan arkadaşlarım bu yazdıklarım; gelin trübüne bağıralım kol kola demek değil... Yanlış anlaşılmasın ,ama bir abi olarak arkadaş olarak dost olarak gelen yeni nesile ağabeylik yapalım. Onların başında olalım. Ben bu arkadaşlarımla, 07 GENÇLİK’le yaşlanacağım... Nasıl 07 GENÇLİK’le doğup büyüdüysem onların yanında olacağım, eşimle çocuklarımla bağıramayacak hale gelsem de yine de tribünde olacağım. Bu Ankaragücü maçında hepinizi bir kardeşiniz olarak bir arkadaşınız olarak gerçek Antalyaspor aşıkları olarak kardeşlerinizin yanına bekliyorum.                                                                                                                                                                                                                                              SAYGILARIMLA.GÜLHAN GÜNEYLİ

22 Eylül 2009, 19:17:33
haluk07
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2009, 19:17:33 »

Kanlı yollarda Peşindeyiz Reis..!
27 Eylül 2009, 14:16:26
Duhan Taştan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2009, 14:16:26 »

çok güzel yazmış gülhan başkan
28 Eylül 2009, 17:55:56
Işıner Satoğlu
Hodri Meydan

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2009, 17:55:56 »

Tribünü tribüncülüğü bırakmamak lazım Gülhan başkan çok güzel açıklamış.Ben benim gibi kardeşlerim için ağabeylik yapmak öenmlidir bir taraftar grubunun duruşunu videolardan mı öğrenmek güzel abilerden örnek alarak mı... ?

bir tek seni sevdik KOCAELİ
20 Aralık 2009, 11:56:42
hakan demiratar
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2009, 11:56:42 »

gülhanım güzel yazmış aslında söylenecek çok fazla bişey yok.bizler trübünleri bırakmadık  yine kardeşlerimizin  arkadaşlarımızın hep arkalarındayız bazen işler istenildigi gibi gtmiyor.
herşey mauhmut akkaş yönetime gelince başladı lokalimiz açıgın altındaydı o günlere kadar gülhanın anlattıgı gibi herşey 10 numaraydı  önce hepimiz dostuk arkadaştık sırdaştık sonra antalyasporluyduk ama harbiydik  150 kişi inönüde çarşının üstüne yürüken hodrimeydan çekerken birkişi bile arkasına dönüp bakmıyordu herkes birbirinden emindi.polis amiri soruyordu oglum siz manyakmısınız ?yok amirim 150 tane harbi adamız diyorduk ne olduysa mahmut akkkaş zamnında dostlukların içine menfaat çıkar girdi herkes kendince hareket ediyorduk sonra hayatımda hiçbir zaman unutamıyacagım  açıktaki lokalin öünde kendi kendimize hesap soruşumuzu  hepimiz senelerin dostuyduk bi tas çorbayı 3-5 kiş içmiştik ama herşey çok çabuk unutuldu döner bıçaklaroı sallamalar satırlar çekildi acı  bir gündü  çekildi merak edersiniz sonunda ne oldu  kimse birbirine vuramadı  sallamalar havada sanki asılı kaldı  ve herkes birbirine aptallar gibi baktı kimse bişey söyleyemedi ve  o meşhur 07 gençligin temelleri ogün  yavaş yavaş çatlamaya başladı.
toparlayalım dedik herkes birbirinden utanıyordu konuşmaya kimsenin yüzü yoktu .o şöyle yanlış yaptı bu şöyle yanlış yaptı gibilerinden kendi arasında jherkes konuşuyordu ama kendi vicdanlarıda biliyorduki herkes hatalıydı herkes suçluydu kimse adının altında kalmak için bugüne kadar birbirinden özür dileyemedi  bi boşluk oldu bi grurp kuruldu yarısı oraya gitti birazı açıga birazı kapalıya geriye kalanlarda 07 gençligi kovalamaya devam etti.bu sezon ben ve ciger arkadaşım kapalıda eski kardeşlerimizi bi nebze olsada toparlamaya başladık bursa ve gs maçlarında  hep birlikte  adopene girdik güzeldi  herşey çocukların saygısı sevgisi duygulandırdı bizi omuz omuza yaoperken  abi tekrar gelcenizmiz sizinle burası süper demelerini tadı bi başkaydı yada bizi tanımayan yabancı gözlerin bizim hareketlerimzi bizim konuşmalarımızı  göz uçlarıyla süzmeleri  ne oldugunu anlamaya çalışmaları ve abileinin bizden bahsedince  bu kanatlı bu  ciger ümit bu hakan has  demelrinden sonra yüzlerinin degişmesi ve hemen bizimle konuşmaya çalışmaları çok güzeldi  eski  gnleri hepimiz çok  özlüyoruz ve bi arada olmak istiyoruz  fakat taşların yerine oturması lazım ve herkesin objektif olup aklında ne varsa masaya yatırıp özürdilemesi gerek
başta yazılcak birşey yok dedik ama  yazmışım sanırım:)))
24 Ocak 2010, 14:38:49
aykut gök
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2010, 14:38:49 »

Efsane 07 Gençliği Sağdan Soldan,Videolardan Değil Abilerimizden  Öğrenmektir En iyisi,Hakan Abilerin Olmadığı Adopen'le Bu Sene Geldikleri Adopen Arasında Bayağı Fark Var.Beste.Pankart. Vs.
Tribünün Geneli Liseli Olduğundan Abilerimizi Tanımıyanlar Var Onlarda Yavaş Yavaş Tanımaya Başladı,Her Zaman Yanımızda OLmanız Dileğiyle.
Saygılar..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: